Z czego produkuje się podkładki pod tort?

Torty stanowią znaczącą część niezwykle istotnych dla nas okazji. Mogą być sposobem celebracji urodzin własnego Dziecka, Znajomego lub Babci, wesela lub podziękowania komuś, kto jest dla nas ważny.

Torty to powszechnie prawdziwie estetyczne cudo, więc tymże bardziej powinniśmy zadbać o to, by prezentował się rzeczywiście doskonale poprzez cały czas. Podkłady pod tort mogą być zarówno typowo białe czy złote, jak również barwne. Wszystko zależy od własnego stylu oraz stylistyki tortów.

Podkładki pod tort

Podkładki pod torty są dostępne w rozmaitych wymiarach oraz kształtach, jednokrotnego użytku oraz częstego użytku. Mogą być okrągłe, kwadratowe czy prostokątne. Deska do ciasta absolutnie nie powinna mieć właśnie takiej samej wielkości jak ciasto, pod którym będzie się znajdowała.

Dookoła niego winna znajdywać się przerwa o wysokości co najmniej 5 do 10 cm. Nieudekorowana podstawka pod tort jest zazwyczaj falista od dołu oraz jasna na wierzchu. Otaczamy ją czymś wytrzymałym na tłuszcz, takim jak folia czy chustka papierowa.

Podkład tortowy tradycyjny (krążek cienki)

Tradycyjne krążki pod torty, o wadze kartonu ok. 1050 gram, nałożone są specjalną chromatyczną folią, dzięki czemu są wytrzymałe na olej oraz zamoczenie. Prócz plusów użytkowych krążki pod torty są dobrym składnikiem ozdobnym.

Rozpiętość wymiarów oraz kształtów krążków pozwoli dostosować je zarówno do ciast w pełni jak również mniejszych porcji. Dostępne w odcieniach: zielono-czarnym oraz różowo-czarnym, pomarańczowo-czarnym, złotym oraz srebrnym. Mają prostą, niekarbowaną krawędź oraz jednolitą przestrzeń.

Podkłady pod tort dostępne na stronie sklepu Polmarkus.